
Sacivi
- 1 gab vesela vista
- 2-3 daiviņas ķiploki
- 50 g sīpoli
- 1 tējk. sviests
- 300 g valrieksti
- sāls, melnie pipari pēc pašu vēlmēm
Papildus iespējams pievienot nedaudz granātābolu sēklas, koriandru
Vistu pārlej ar aukstu ūdeni. To vāra līdz tā ir gandrīz gatava. Buljonu nokāš un šķidrumu pārlej citā traukā atdzesēšanai. Sīpolus sagriež smalkos gabalos un apcepj sviestā līdz ir izveidojusies vienveidīga masa. Cepšanas laikā var pievienot nedaudz vistas buljonu. Novārīto vistu sagriež gabaliņos un pievieno sīpoliem. Cepj uz lēnas uguns 3-5 minūtes. Valriekstus samaļ gaļas mašīnā. Vēlams vairākkārt (2-3 reizes), lai būtu smalkāks malums. Sasmalcina ķiplokus un garšvielas pievieno valriekstiem. Masai pievieno buljonu nelielos daudzumos. Turpina maisīt līdz ir izveidojusies vienveidīga masa. Izveidoto masu pārlej vistai pāri un novieto uz vidējas uguns, lai vārītu. Tiklīdz ir izvārījusies, noņemt no uguns. Atdzesē un tur ledusskapī 8-12 stundas. Pirms Sacivi pasniegšanas to var apkaisīt ar granātābola sēklām un koriandru.
Šefpavārs
Gruzīnu virtuves restorāna „Alaverdi” šefpavārs iesaka pēc sacivi dzert Borjomi minerālūdeni
